Exempel på uppdrag

Exempel på uppdrag

Illustrationsuppdrag till Axelssons i Aby våren 2016

 

För Axelssons i Abys räkning formgav jag ett mönster med olika sorters potatis och jordgubbar som odlas på gården tillsammans med gårdens produkter, t ex cider, sylt, chips, och gårdskatten samt en traktor med potatisupptagare. Av detta mönster tillverkade vi brickor (i björk) och vykort.

Jag tecknade också en bild som används som klisterdekal på t ex pappkassar i gårdsbutiken. Av denna bild gjorde vi också vykort och nyckelringar.

 

Brickorna tillverkades hos Formpress på Öland och vykorten trycktes via Grafiskt tryck i Oskarshamn.

Illustrationsuppdrag till Camping Hultsfred våren 2016

 

Antje och Maik hade en idé om att göra skärmar till campingens lekplats. Efter lite funderingar kom vi fram till två motiv.

Motiv 1, som är till för att fotas bakom, inspirerades jag av den småländska skogen. Räv, linnéa och rödhakar fick stå som modeller.

Motiv 2, som är till för att kasta boll genom hålen, inspirerades jag av campingens närområde. Silverån med kungsfågel och älgen i skogen. Smålands landskapsdjur utter och en fälthare samt en mängd åkerblommor fick pryda bilden.

 

Bilderna tecknade jag i A3-format och färdigställde bilderna via Adobe Photoshop och Illustrator. De slutgiltiga skärmarna printades hos Signal Displayprodukter i Virserum. Storlek 2,10x1,22.

 

Länk till tidningsartikel

Illustrationsuppdrag till Eldåker konsult hösten 2016

 

Med inspiration från Smålandssången tog jag, tillsammans med Carina Eldåker, fram bilden Bellöbygden - en del av Småland - där stugan lyser röd. Av denna bild har vi gjort brickor i björk (via Formpress på Öland). Brickan säljs på flera platser kring Bellö/Eksjö. Tag kontakt med Carina Eldåker för mer information.

 

Bilden är tecknad med fine liner-penna och färglagd i Adobe Photoshop tillsammans med akvarell.

 

 

Bröllops- och födelsedagspresenter

 

En uppskattad bröllops- eller födelsedagspresent är en personlig illustration. Inför dessa två uppdrag fick jag reda på vad de båda brudparen hade för intressen, på vilken plats vigseln skulle vara, tema på bröllopet etc. Illustrationerna för dessa uppdrag levererades på matt fotopapper eller akvarellpapper.

 

På bilden till vänster kom bruden från Småland och brudgummen från Gotland, därför en igelkott och utter (landskapsdjuren) samt murgröna och linnea (landskapsblommorna). I deras liv fanns även odling, får, läsning och resor.

På bilden till höger lyckades jag få reda på parets båda katter och även hur ringarna såg ut. De gillade jakt och fiske och temat för bröllopet var blått och gult samt prickigt.

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Fotograf & Konstnär Emma Jansson

Fotograferar händelser på gården och i livet. Formger logotyper, foldrar, flyers med en förkärlek till landsbygd och småföretagande. Illustrerar skogens djur och växter. Beställningsjobb till företag och privatpersoner. Har webshop med egna produkter. Företagets hemvist är Hultsfred.

 

Kontakt: info@emmajansson.se

Då jag ofta är ute i skog och mark, mejla så återkommer jag så fort jag får möjlighet!

 

© Emma Jansson 2008-2018

Fotograf & Konstnär Emma Jansson i samarbete med: